Kinakyckling

Kycklingfiléer
1-2 gul lökar
15 g torkad svamp (låt svälla i ca 20 min innan)
1 burk böngroddar
8 tsk kinesisk soja
½ liter hönsbuljong
4 tsk maizenamjöl

Stek kycklingbitarna så att de får färg. Tillsätt först löken och sen svampen. Krydda med soja och buljong.
Låt puttra i 6-7 min tills kycklingbitarna är klara. Red av med maizena.

Svarta lådan

400 g nötfärs
1 gul lök
1 purjolök
250 g vitkål (ca 4 dl strimlad)
1 msk rapsolja
5 msk japansk soja
5 msk balsamvinäger
3 msk farinsocker
1 tsk chili- & vitlökssås

Hacka löken och strimla purjolöken och vitkålen.
Stek lök och nötfärs i olja tills den får färg. Lägg upp på fat och fräsa purjolöken och vitkålen istället.
Blanda ner färsen i pannan. Krydda med soja, balmsavinäger, socker och chili- & vitlökssåsen.
Koka ca 10 min under lock.
Servera med ris...

RSS 2.0