Svarta lådan
400 g nötfärs
1 gul lök
1 purjolök
250 g vitkål (ca 4 dl strimlad)
1 msk rapsolja
5 msk japansk soja
5 msk balsamvinäger
3 msk farinsocker
1 tsk chili- & vitlökssås
Hacka löken och strimla purjolöken och vitkålen.
Stek lök och nötfärs i olja tills den får färg. Lägg upp på fat och fräsa purjolöken och vitkålen istället.
Blanda ner färsen i pannan. Krydda med soja, balmsavinäger, socker och chili- & vitlökssåsen.
Koka ca 10 min under lock.
Servera med ris...
1 gul lök
1 purjolök
250 g vitkål (ca 4 dl strimlad)
1 msk rapsolja
5 msk japansk soja
5 msk balsamvinäger
3 msk farinsocker
1 tsk chili- & vitlökssås
Hacka löken och strimla purjolöken och vitkålen.
Stek lök och nötfärs i olja tills den får färg. Lägg upp på fat och fräsa purjolöken och vitkålen istället.
Blanda ner färsen i pannan. Krydda med soja, balmsavinäger, socker och chili- & vitlökssåsen.
Koka ca 10 min under lock.
Servera med ris...
Kommentarer
Trackback