Kycklingpaj
Pajdeg:
4 dl mjöl
150 gram smör
3 krm salt
1 krm peppar
4½ msk vatten
Arbeta ihop degen och låt den vila i 30 minuter i kylskåp. Tryck ut i pajform (28cm), nagga och pensla med ägg. Förgrädda i 200°C i 15 minuter. Spara ev. lite deg till galler.
Fyllning:
1 grillad kyckling
1 burk knoppsparris (ca 300 gram)
50 gram smör
4 dl skuren purjolök
3½ msk vetmjöl
1 dl sparrisspad
½ buljongtärning
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
2½ tsk ljus fransk senap
2 kram salt och peppar
2 tsk dragon
Skär kycklingen och sparrisen i bitar. Spara 1 dl spad.
Fräs purolök i smör i en kastrull, låt puttra mjuk och glansig.
Vispa ihop mjöl, spad och buljon till en slät redning, kok upp under omrörning.
Ta av kastrullen och rör i crème fraiche. Koka upp och tillsätt senap, kryddor kyckling och sparris.
Häll stuvningen i pajskalet. Pensla ev. galler med ägg.
Grädda i 200 °C i 25 minuter.
4 dl mjöl
150 gram smör
3 krm salt
1 krm peppar
4½ msk vatten
Arbeta ihop degen och låt den vila i 30 minuter i kylskåp. Tryck ut i pajform (28cm), nagga och pensla med ägg. Förgrädda i 200°C i 15 minuter. Spara ev. lite deg till galler.
Fyllning:
1 grillad kyckling
1 burk knoppsparris (ca 300 gram)
50 gram smör
4 dl skuren purjolök
3½ msk vetmjöl
1 dl sparrisspad
½ buljongtärning
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
2½ tsk ljus fransk senap
2 kram salt och peppar
2 tsk dragon
Skär kycklingen och sparrisen i bitar. Spara 1 dl spad.
Fräs purolök i smör i en kastrull, låt puttra mjuk och glansig.
Vispa ihop mjöl, spad och buljon till en slät redning, kok upp under omrörning.
Ta av kastrullen och rör i crème fraiche. Koka upp och tillsätt senap, kryddor kyckling och sparris.
Häll stuvningen i pajskalet. Pensla ev. galler med ägg.
Grädda i 200 °C i 25 minuter.
Kommentarer
Trackback