Kesopannkakor
Ingredienser till ca 8 pannkakor:
4 ägg
4dl keso
4 msk vetemjöl
3 dl kornmjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
2 dl lättmjölk
4 msk linfrö
Gör så här:
Blanda samman allt - det går lättast om du har en mixer - och grädda som vanliga pannkakor.
Citronparfait med grenadinesirap och granatäpple
5 äggulor
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl färskpressad citronjuice + finrivet skal av 2 citroner
5 dl vispgrädde
GRENADINESIRAP
1 citron
3 dl Grenadine (alkoholfri drinkmix, finns i välsorterade matbutiker)
1 stort granatäpple
Gör så här
1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker fluffigt. Blanda i citronjuice och skal.
2. Vispa grädden. Blanda den med äggvispet. Skölj en form (ca 1 1/2 liter) med kallt vatten, använd en kak-, bröd- eller parfaitform. Häll smeten i formen och täck med plastfolie. Ställ i frysen i minst 6–8 timmar.
3. Grenadinesirap: Ta ut långa skalstrimlor från citronen med ett ciseleringsjärn eller skala med potatisskalare och skär i tunna strimlor. Se till att inte få med något av det vita från skalet.
4. Koka upp grenadinemixen och lägg i skalremsorna. Låt småkoka i ca 5 minuter. Plocka upp skalremsorna med en gaffel och spara till garnering. Fortsätt koka såsen till en sirapsliknande konsistens.
5. Skär granatäpplet i hälften och bryt det i mindre bitar. Pilla ut kärnorna mellan de tunna hinnorna. Blanda kärnorna med grenadinesirapen.
6. Vid servering: Ta ut parfaiten ur frysen och ställ i kylen i 30 minuter. Skölj utsidan av formen med lite varmt vatten och stjälp upp parfaiten. Garnera med röda skalremsor och servera med grenadinesirapen.
1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker fluffigt. Blanda i citronjuice och skal.
2. Vispa grädden. Blanda den med äggvispet. Skölj en form (ca 1 1/2 liter) med kallt vatten, använd en kak-, bröd- eller parfaitform. Häll smeten i formen och täck med plastfolie. Ställ i frysen i minst 6–8 timmar.
3. Grenadinesirap: Ta ut långa skalstrimlor från citronen med ett ciseleringsjärn eller skala med potatisskalare och skär i tunna strimlor. Se till att inte få med något av det vita från skalet.
4. Koka upp grenadinemixen och lägg i skalremsorna. Låt småkoka i ca 5 minuter. Plocka upp skalremsorna med en gaffel och spara till garnering. Fortsätt koka såsen till en sirapsliknande konsistens.
5. Skär granatäpplet i hälften och bryt det i mindre bitar. Pilla ut kärnorna mellan de tunna hinnorna. Blanda kärnorna med grenadinesirapen.
6. Vid servering: Ta ut parfaiten ur frysen och ställ i kylen i 30 minuter. Skölj utsidan av formen med lite varmt vatten och stjälp upp parfaiten. Garnera med röda skalremsor och servera med grenadinesirapen.