Chokladkaféets kladdkaka


Buffé nr 5 2008, sid 33

Ingredienser
Portioner: 12 bitar

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl 
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Glasyr
2 dl grädde
1 msk honung
1 1/2 msk strösocker
100 g fin mörk choklad
2 tsk smör

Hallonsås
250 g hallon  (färska eller frysta)
1/2 dl socker
1 msk konc apelsinjuice

 


1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ner det smälta smöret i blandningen.
3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
4. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock.
5. Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret.
6. Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer.
7. Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.
8. Mixa hallon, socker och apelsinjuicekoncentrat till en sås och servera till. Vispad grädde smaksatt med lite apelsin är gott till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0