Rabarber- & jordgubbspaj
Pajdeg:
100 g smör
1 dl pumpafrön
1 dl mjöl
1 dl havregryn
0,5 dl råsocker
1 msk vatten
Fyllning:
500 g frysta jordgubbar
250 g rabarber, skivade och skalade
1 dl socker
1 msk potatismjöl
2 msk vatten
Blanda smör, frön, mjöl, havregyn och råsocker i en matberedare. Ta bort en tredjedel och spara till topping. Tillsätt vatten och blanda till en pajdeg.
Tryck ut degen i en springform och ställ kallt medan du gör fyllningen. Sätt ugnen på 200 grader.
Koka jordgubbar, rabarber och socker utan lock i 10 min så att en del av vätskan kokar bort. Blanda ut potatismjölet i 2 msk vatten och tillsätt.
Förgädda pajskalet i 5 minuter, fyll med frukt och toppa med resten av degen.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Kommentarer
Trackback