Italiensk fläskfilé

1 kg fläskfilé

15 färska champinjoner

3 dl grädde

2 dl rött vin

2 vitlöksklyftor

6 soltorkade tomater + kryddoljan

svartpeppar, salt, italiensk salladskrydda, en gnutta socker

soya

köttbuljong el. kalvfond

riven parmesan


Putsa filén och skär i skivor. Stek i smör, krydda.

Lägg över köttet i ugnsfast form.

Stek champinjonhalvor i köttskyn och lägg över köttet.



Sås:


Häll grädden i den använda pannan. Tillsätt vin, köttbuljong, soya, vitlök, fint hackade soltorkade tomater + oljan.

Häll såsen över köttet och champinjonerna.


Hit kan förberedas.


Strax före servering: strö över riven parmesan och gratinera i 200 graders ugn.


Serveras med färsk pasta eller potatisgratäng.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0