Italiensk fläskfilé
1 kg fläskfilé
15 färska champinjoner
3 dl grädde
2 dl rött vin
2 vitlöksklyftor
6 soltorkade tomater + kryddoljan
svartpeppar, salt, italiensk salladskrydda, en gnutta socker
soya
köttbuljong el. kalvfond
riven parmesan
Putsa filén och skär i skivor. Stek i smör, krydda.
Lägg över köttet i ugnsfast form.
Stek champinjonhalvor i köttskyn och lägg över köttet.
Sås:
Häll grädden i den använda pannan. Tillsätt vin, köttbuljong, soya, vitlök, fint hackade soltorkade tomater + oljan.
Häll såsen över köttet och champinjonerna.
Hit kan förberedas.
Strax före servering: strö över riven parmesan och gratinera i 200 graders ugn.
Serveras med färsk pasta eller potatisgratäng.
Kommentarer
Trackback