Alexanders Pasta
Ingredienser (4 personer):
2 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl
2 st medelstora ägg
2 msk vatten
2 msk olivolja
2 krm salt
Instruktioner:
1. Häll upp mjölet i en hög och gör ett hål i mitten. Tillsätt äggen i hålet samt olja, salt och vatten.
2. Vispa försiktigt med en gaffel så ägg och det andra blandar sig.
3. Blanda nu ihop äggröran med mjölet, lite mjöl i taget.
4. Knåda degen tills den blir smidig. Om tid finns är det bra om den vilar i kylskåp cirka 30 minuter.
5. Dela degen i fyra lika stora delar och kör den igenom pastamaskinen till önskat format.
6. Låt pastan ligga och torka en stund innan du kokar den.
7. Koka pastan i lättsaltat vatten och servera den tillsammans med något smarrigt.
Färsbiffar med mozzarella och tomatsås
Färsbiffar
500 g blandfärs
1 ägg
1 msk fransk senap
<1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
125 g mozzarella
Blanda samman allt utom mozzarellan.
Forma färsen till minst 8 tunna biffar.
Lägg ihop två och två med mozzarella i mellan.
Stek i panna tills de får fin färg. Sätt in i ugnen och efterstek på 175 grader i ca 15 min.
Tomatsås
Smörstek 1 hackad vitlöksklyfta
Häll i 1 burk finkrossade tomater.
Krydda med
1 tsk socker
1 tsk balsamicovinäger
1 msk oregano
Salt och peppar
Servera med pasta och sallad
500 g blandfärs
1 ägg
1 msk fransk senap
<1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
125 g mozzarella
Blanda samman allt utom mozzarellan.
Forma färsen till minst 8 tunna biffar.
Lägg ihop två och två med mozzarella i mellan.
Stek i panna tills de får fin färg. Sätt in i ugnen och efterstek på 175 grader i ca 15 min.
Tomatsås
Smörstek 1 hackad vitlöksklyfta
Häll i 1 burk finkrossade tomater.
Krydda med
1 tsk socker
1 tsk balsamicovinäger
1 msk oregano
Salt och peppar
Servera med pasta och sallad