Mexikansk sallad med kryddig dressing

4 port


2 avocado

4 tomater

1 grön paprika

150 gr Arla Herrgård

1 liten rödlök

1 burk röda bönor, ca 400 gr

2 msk färsk koriander eller basilika


Dressing:

½ tsk mald spiskummin

½ msk chilipulver

1 krm kanel

1 tsk sambal oelek

1 msk balsamvinäger

1 krm salt

2 msk olivolja


Vispa samman ingredienserna till dressingen. Låt den stå

och samla smak.

Tärna avokado, tomater och paprika grovt. Riv osten grovt.

Skiva lökan tunt. Skölj bönorna varsamt i vatten och låt dem

rinna av.

Blanda försiktigt alla ingredienser och slå över dressingen.


Italiensk fläskfilé

1 kg fläskfilé

15 färska champinjoner

3 dl grädde

2 dl rött vin

2 vitlöksklyftor

6 soltorkade tomater + kryddoljan

svartpeppar, salt, italiensk salladskrydda, en gnutta socker

soya

köttbuljong el. kalvfond

riven parmesan


Putsa filén och skär i skivor. Stek i smör, krydda.

Lägg över köttet i ugnsfast form.

Stek champinjonhalvor i köttskyn och lägg över köttet.



Sås:


Häll grädden i den använda pannan. Tillsätt vin, köttbuljong, soya, vitlök, fint hackade soltorkade tomater + oljan.

Häll såsen över köttet och champinjonerna.


Hit kan förberedas.


Strax före servering: strö över riven parmesan och gratinera i 200 graders ugn.


Serveras med färsk pasta eller potatisgratäng.


Chocolate chip cookies med havre


4 ½ dl farinsocker

3/4 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

190 g smör eller margarin

2 ägg

6 ½ dl havregryn

3 dl mjöl

1 tsk salt

1 tsk bikarbonat


150 g grovhackad choklad (gärna Marabou Daim)

Blanda farinsocker, strösocker, vaniljsocker och smör i en skål tills det blir krämigt. Vispa äggen lätt. Häll i äggen och havregrynen i sockerblandningen. Rör om.
Blanda mjöl, salt och bikarbonat. Rör ner mjölblandningen i smeten. Rör till sist ner chokladen. Blanda allt väl.
Gör "pannbiffar" av smeten och lägg på smord eller bakpappersklädd plåt, 12 kakor per plåt. De blir dubbelt så stora i ugnen!
Grädda i 150-180°C i 8-12 minuter beroende på storlek. Även om de ser mjuka ut så ta ut dem, de stelnar när de svalnar. 12 kakor per plåt blir bäst vid ca 9 min.


RSS 2.0